SI-klachten

Home Up Lage Rugpijn SI-klachten Reden consult Indicaties Vragen lage rugpijn

 

SI-klachten

Deze tekst informeert u over de sacro-iliacale gewrichtsinfiltratie met neuraaltherapeutische behandeling. Hoe verloopt deze behandeling en wat zijn de bijwerkingen en eventuele complicaties?

Indien u klachten heeft die uitgaan van de wervelkolom, kunt u in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor sacro-iliacale gewrichtsinfiltratie. Deze behandeling vindt plaats ter hoogte van de bil en het heiligbeen.

De behandeling met neuraaltherapie

Bij de injectie met neuraaltherapie injecteren we  een   plaatselijk verdovingsmiddel in een of beide sacro-iliacale (SI) gewrichten. Het pijnstillend effect van deze behandeling houdt meestal enige maanden tot jaren aan.

De behandeling van het SI-gewricht (het sacroiliacaal gewricht is het gewricht tussen heiligbeen en bekken) behandelen we de zenuwaftakkingen naar dit gewricht met neuraaltherapie. Door deze behandeling wordt de pijngeleiding vanuit het SI-gewricht beļnvloed en treedt in veel gevallen pijnvermindering op. Na twee tot drie weken (soms eerder) kunt u een gunstig effect bemerken op de pijnklachten. Een aanvullende behandeling kan echter noodzakelijk blijken.

Complicaties

Als mogelijke complicatie van de behandeling kan een gevoelsvermindering (tijdelijk) optreden in de huid in de buurt van de behandelde steungewrichten. Er loopt namelijk een zenuwtakje naar de huid vanuit de behandelde zenuw. Na enkele dagen zal de gevoelsvermindering verdwijnen en het normale gevoel langzaam terugkeren.

Bijwerkingen

  • Er kan enige napijn optreden ten gevolge van de injectie, die enkele dagen kan aanhouden. U kunt hiertegen een pijnstiller (Paracetamol volgens de bijsluiter) innemen.

Let op!

  • Informeert u ons a.u.b. voor de behandeling over een (mogelijke) zwangerschap.

  • Informeert u ons a.u.bindien u antistollingsmiddelen (bloedverdunners) gebruikt (zoals Sintrom, Marcoumar, Acenocoumarol en /of Pradaxa) waarvoor mogelijke controle bij de trombosedienst noodzakelijk is.

Tot slot

Indien u na het lezen van deze tekst nog vragen heeft, kunt u deze met uw behandelend arts bespreken. U kunt ook bellen met de polikliniek-pijn-weg-amstelveen. Deze is telefonisch bereikbaar op nummer :020-6454440.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015