Wintertenen: Drie zussen en hun voeten probleem

Zus 1

Mijn voetenprobleem werd nijpend nadat ik door de gladheid (winter 2013) een enorme smak maakte met mijn fiets. Ik had de enkelbanden van mijn rechterenkel verrekt, moest mijn been ontzien en een elastische kous dragen. Nadien begonnen mijn beide voeten op te spelen, met name de tenen. Ik dacht dat ik wintertenen had en probeerde met alle huis tuin en keukenmiddelen om er vanaf te komen. Echter zonder resultaat, de voeten werden steeds pijnlijker, rood en opgezet. De branderigheid en het ongemak verstoorden mijn nachtrust totaal. Ik zat vier keer per nacht in de badkamer met mijn voeten in ijskoud water. Ik kon mijn schoenen niet meer aan en was, door de verstoorde nachtrust, op de dag niet te spreken. Na zes maanden van tobben liet ik mijn voeten aan de huisarts zien. Hij schrok en zei onmiddellijk dat hij dacht dat het hier om een neuropathie probleem ging en er niet veel aan te doen was. De verwijzing naar een neuroloog, die ook de zenuwen en spieren testte, leverde niets op. Met lege handen kwam ik weer terug bij de huisarts en omdat ik intussen veel had gelezen over dit probleem, sprak ik met hem over Neuraal therapie. De huisarts stond hier positief tegenover, maar raadde mij aan om te kijken hoe ik verzekerd was, omdat het een alternatieve behandeling betrof.

De behandeling bij dokter Sondervan ging kordaat van start. De bloedcirculatie in de voeten was slecht en een bezoek aan de podoloog werd meteen geregeld om de stand van de voeten te corrigeren. Vanaf de eerste behandeling bij Polikliniek Pijn Weg Amstelveen kon ik weer slapen en was verlost van de pijn. Het bezoek aan de podoloog was zeer verhelderend. De conditie van mijn voeten werd uitgelegd en wat er voor nodig was om alle spieren en zenuwen weer hun werk te laten doen. De steunzolen die hij adviseerde, werden in eigen werkplaats met de hand gemaakt en waren na enkele dagen klaar. De korte lijnen die dokter Sondervan heeft met andere professionals heb ik als zeer zorgzaam en effectief ervaren. Ik heb nu zes behandelingen achter de rug en ga het langzaam weer op eigen kracht proberen. Twee van mijn zussen, die mijn verhaal hoorden, reageerden met ‘ik heb ook vreselijk last van mijn voeten’! Zij maken dit verhaal af.................

Zus 2 

Wintervoeten,  je kunt er oud mee worden,  maar het is uitermate vervelend en het belemmert je in je beweging. Ik heb al jaren last van paars/blauwe grote tenen, naast de bekende hamertenen en altijd koude voeten en handen. Na korte kuren van vaatverwijdende middelen gehad te hebben, die enigszins verlichting gaven, ging ik het afgelopen jaar over op de bekende zalfjes en vetten. Echter, dit vroege voorjaar, op vakantie, in een warm klimaat werd de druk op de tenen zó groot dat ik vrijwel niet meer kon lopen en de dunne huid blaasjes vertoonde. Op aanraden van mijn zusje ben ik bij dokter  Sondervan van  polikliniek pijn weg Amstelveen terecht gekomen. Op dit moment ben ik nog onder behandeling, het resultaat is zichtbaar, maar vooral voelbaar. Wat een groot verschil met de tijd van voor de  behandeling !!! Het is de andere benadering van het probleem van zowel dokter Sondervan als van de podoloog, die mij van nieuwe steunzolen heeft voorzien, waarbij de tenen nu vrij zijn om te bewegen, die ik als zeer positief ervaar. 

Zus 3 

Ik woon in Frankrijk en via de mail vernam ik het voeten verhaal van mijn andere zussen.  Ik had al 1˝ jaar last van vooral warme en jeukende voeten, met name ’s avonds en bij het slapen gaan. Als ik veel gelopen had, speelden mijn voeten ook op. De huisarts adviseerde een aspirine omdat de bloedcirculatie slecht was, maar daar had ik geen goed gevoel over. In het verhaal van mijn zus herkende ik veel en omdat er een kort verblijf in Nederland op het programma stond, mailde ik rechtstreeks met dokter Sondervan van Polikliniek Pijn Weg Amstelveen voor een afspraak. In één week werden er twee behandelingen gepland. Ook ging ik direct naar de heer van Heusden, de podoloog van Footcare Amsterdam. Het voetonderzoek liet zien dat de zijkanten van mijn voeten waren doorgezakt en absoluut een deel van het probleem waren. In onze grote tuin in Frankrijk loop ik zomers veel op mijn blote voeten, maar nu ga ik op zoek naar de juiste sandalen waar de steunzolen in passen. Onze verzekeraar in Frankrijk deed moeilijk over de rekeningen (tantpis!). De gecombineerde behandeling van zowel dokter Sondervan als de podoloog van Footcare Amsterdam hadden echter direct resultaat.

De moraal van ons verhaal is:

De drie zussen zijn van hun wintertenen verlost!!!

 

De namen van de patiënten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2024                  page last update: 10 aug 2015