Syndroom van Raynaud

Ik kreeg steeds meer last van "dode vingers"

Ik heb vele jaren last gehad dat bij koude een vinger helemaal "dood" en wit, blauw en rood werd. Maar nu trok uit 3 vingers van beide handen al het bloed er uit weg, als ik in aanraking kwam met koude. Dit kon zijn door buiten in de wind of regen te lopen, maar ook als ik mijn handen onder de koude kraan hield, of zelfs alleen maar in de koelkast iets pakte. Het begon mij vooral op te vallen toen ik vorig jaar in Thailand was – met een temperatuur van 36 graden, dus behoorlijk warm.
Bij een heerlijk warm aanvoelende zee, had ik toch ''dode'' vingers als ik uit de zee kwam, of een koele douche nam. Ook mijn tenen begonnen ''dood'' te gaan. Het kwam steeds vaker voor, soms wel 5 op een dag.
De dokter vermoedde het syndroom van Raynaud. Hij verwees mij door naar de internist om dit te onderzoeken. In het ziekenhuis zijn er allemaal onderzoeken verricht,maar gelukkig werd er niets gevonden 
Tenslotte werd ik doorverwezen naar de chirurg, en er werd me aangeraden om medicijnen te slikken voor mijn iets verhoogde bloeddruk, welke dan meteen op het syndroom zou werken. Dit was mijn grens, ik heb toen een afspraak gemaakt met dokter Sondervan-Frank,arts van polikliniek pijn weg Amstelveen

Zij heeft mij 2 maal geïnjecteerd op verschillende plaatsen ,o.a. bij de stoorvelden rond oud littekens,en intraveneus aan de linkerkant, omdat die hand het ergst was.

Tot mijn grote verbazing was er meteen na de eerste keer al een grote verandering. Het was alsof er een mist optrok. Mijn lichaam voelde heel anders, mijn energie was anders. Ik had nog maar één keer kreeg ik dode vingers. Na de tweede keer prikken had ik nergens meer last van!!!
We zijn inmiddels een maand verder, en ik heb geen enkele keer meer dode vingers gehad. Ik werk in de tuin, loop zonder handschoenen in de wind en de regen, ik maak de koelkast schoon, zonder enige problemen. 


Ik ben erg onder de indruk van het resultaat van de neuraaltherapie van polikliniek pijn weg amstelveen.mevr.G.Peper-Almere 

februari 2015

 

De namen van de patiënten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2024                  page last update: 10 aug 2015