Behandelmethoden bij artrose

Dokter Sondervan kan heupprothese voorspellen

Dokter Sondervan, arts voor aandoeningen van het bewegingsapparaat, kan vrij nauwkeurig voorspellen of een patiŽnt die zich met heuppijn meldt, binnen drie jaar een heupprothese nodig heeft.

Een leeftijd van 60 jaar of ouder en symptomen zoals ochtendstijfheid, verminderde beweeglijkheid en pijn geven een sterke indicatie van artrose. De voorgeschiedenis van de patiŽnt en verder lichamelijk onderzoek maken het beeld volledig, waardoor zij met een nauwkeurigheid van 90 procent kan vaststellen of een heupvervangende ingreep binnen drie jaar nodig is.

Uit praktijkonderzoek bij Dokter.Sondervan blijkt dat overgewicht, zwaar lichamelijk werk en  zware sportactiviteiten oorzaken zijn van heupartrose. De aandoening treedt ook op door slijtage die van nature ontstaat bij het ouder worden. In 2006 leden er ruim 270.000 mensen in Nederland van 55 jaar en ouder aan heupartrose. Per jaar komen er gemiddeld 20.000 patiŽnten bij.

 

Wat kunt u het beste hiertegen doen?

  1. Voldoende bewegen, dagelijks minimaal een half uur.
  2. Voorkom overgewicht.
  3. Laat u op tijd behandelen door een arts gespecialiseerd in de semi-orthopedische geneeskunde. De dokter kan bij u de heupbeperkingen verminderen en de pijn doen afnemen.
 

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2024                  page last update: 10 aug 2015