Hormonale disbalans

Home Up

 

Wat betekent een ďdisbalans in de hormonenhuishoudingĒ?

Veel mensen kampen al jarenlang met hormonale gezondheidsklachten waarvoor tot nog toe geen passende behandeling voorhanden was. In onze praktijk worden wij dagelijks geconfronteerd met patiŽnten die 'met hun klachten moeten leren leven', terwijl de werkelijke oorzaak voor hun gezondheidsklachten nooit werd gevonden en de klachten dus niet adequaat werden behandeld.

Als gevolg van grote hormonale schommelingen (puberteit, zwangerschap en overgang) kan er in de hormonenhuishouding een disbalans ontstaan: de samenwerking tussen de diverse hormonale klieren verloopt niet adequaat waardoor vele gezondheidsklachten kunnen ontstaan. Ook acute of chronische amandelontstekingen, gebitsproblemen, infecties, ongevallen, operaties, langdurige perioden van stress, reuma en diabetes zijn vaak verantwoordelijk voor grote hormonale schommelingen. Een hormonenhuishouding die niet in evenwicht is kan veel klachten veroorzaken.

Wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens de neuraaltherapie behandeling?

Door middel van de neuraaltherapie wordt het celpotentieel gereguleerd waardoor de celstofwisseling verbetert. Dit heeft direct effect op het autonome zenuwstelsel. Hierdoor verdwijnen gedurende de behandeling de klachten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen u nodig hebt, is afhankelijk van o.a. de aard van uw klachten, de duur van de klachten en de reactie van uw lichaam op de Neuraal therapie. Omdat de hormonenhuishouding zeer individueel is, verschilt het aantal behandelingen van patiŽnt tot patiŽnt.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015